top of page
  • Kart Racing Lahokoski

KART REPUBLIC FINLAND -KULJETTAJILLE TUKIPAKETTEJA

Kart Republic -maahantuonti siirtyi syksyllä Sarlin Oy:lta Janicol Racing Oy:lle. Edessä on KR Finland myynti- ja markkinointitiimille haasteellinen, työntäyteinen ja vähintäänkin mielenkiintoinen vuosi.

- Iso kiitos Tero Kiviniemelle ja koko Sarlin Oy:lle Kart Republic -rungon lanseerauksesta ja ensiesittelystä Suomen markkinoille. Hyvin tehdyn pohjatyön avulla meidän on helpompi lähteä kasvattamaan asiakaskuntaa ja vahvistamaan tunnettuutta. Meidän yksi tärkeimmistä tavoitteista ensi vuodelle on saada huomattava määrä uusia Kart Republic -kuljettajia, vakuuttaa asiakkaat siitä, että Kart Republic kuuluu myös Suomessa voittajamerkkien joukkoon, kertoo Jarno Lahnalahti, Janicol Racing Oy: toimitusjohtaja.


Kansainvälisissä kisoissa italialaisen Dino Chiesan kehittelemä ja innovoima Kart Republic on jo saavuttanut asemansa mestarimerkkien podiumilla. Se on vaatinut tehtaalta kovaa ja määrätietoista työtä.

- Työtä se tulee vaatimaan meiltäkin. Valitettavasti huipulle ei mennä hissillä (paitsi alppihiihdossa), vaan porras kerrallaan. Meidän on lunastettava lupaukset siitä, että Kart Republic on kilpailukykyinen, vahva ja erittäin varteenotettava vaihtoehto muiden huippumerkkien rinnalla. Asiakaskokemukset ja -tyytyväisyys ovat oleellisimmat mittarit ja markkinointikeinot. Jos ne pettävät, niin eipä siinä korulauseet, sloganit ja mainokset ketään vakuuttele. Asiakkaat haluavat suorituskykyä, voittoon mahdollisuuksia ja kilpailemisen nautintoa. Tämän lisäksi asiakkaille on luvattava kunnon palvelua ja asiantuntijuutta. Se onkin yksi meidän kilpailuvalteista – kokonaisvaltainen palvelupaketti.


- Pystymme tarjoamaan asiakkaillemme täydellisen valikoiman varaosia ja tarvikkeita. Toimimme monen merkin maahantuojana, joten se mahdollistaa kilpailukykyiset hinnat, nopeat toimitukset ja erottumisen mahdollisuuden. Toimitusajat ja -varmuus paranevat. Näin pystymme parantamaan palveluamme entisestään, mikä tukee myös asiakastyytyväisyyttä. Lisäksi yhteistyö valtuutetun jälleenmyyjämme, Kart Racing Lahokosken, kanssa laajentaa palvelukonseptia.


- Henri Lahokoski tulee olemaan monesti asiakkaille se ”ensikontaktihenkilö” kilpailuvarikolla, kenen kanssa runkokauppoja aletaan suunnitella. Henkan kolmenkymmenen vuoden kokemus alalta on myös iso resurssi meille. Kun investoimme tekemiseen, niin menestymisen mahdollisuudet kasvavat. Ilmaiseksi ei tule ikinä mitään, ja olemme sitoutuneet tekemään työtä sen eteen, että asiakkaamme saavat parasta mahdollista palvelua – niin kotimaan kisapaikoilla kuin myymälöissä. Uskomme vahvasti siihen, että Kart Republic tulee löytämään oman merkkiuskollisen asiakaskuntansa myös Suomessa ja olemme valmiit satsaamaan tunnettuuden lisäämiseen, summaa Lahnalahti

Panostaminen, sponsorointi ja yhteistyö – merkittävää markkinointia ja todellinen tukipaketti

Jarno Lahnalahti on vuosien varrella tukenut näkyvästi useita eri urheilulajeja, niin yksilöurheilijoita kuin joukkueitakin. Kartingin puolella mm. Tuukka Taponen ja Nikolas Pirttilahti olivat kaudella 2020 sponsoroitujen urheilijoiden joukossa.

Sponsorointi ei ole Tampereen mieheltä siis mikään uusi idea tai päähänpisto. Lahnalahti tietää, miten luoda toimivia kumppanuuksia niin, että kaikki osapuolet hyötyvät yhteistyökuviosta. Jarnolla on vahva ymmärrys siitä, että sponsoroinnin ”tukipaketteja” tarvitaan eikä yksin pärjää kukaan. Toki liiketoiminnan tulee olla kannattavaa, mutta mahdollisuuksien mukaan tuetaan omia kuljettajia. Halutaan luoda ”meidän tiimi” -fiilis.

Kart Republic Finland tulee valitsemaan KR-rungolla kilpailevista kuskeista 10 kuljettajaa, joille annetaan auton hankinnan yhteydessä 1.000 euron lahjakortti varaosien (ei renkaat) ja ajovarusteiden hankintaa varten.

Ensisijaisina ovat kuljettajat ja tiimit, joilla nähdään olevan potentiaalia kilpailla kilpailuiden kärjessä.


Sinustako Kart Republic Finland -lähettiläs?

Kauden 2021 aikana valitsemme myös vähintään yhden Kart Republic Finland -lähettilään, jolle kustannamme yhden kansainvälisen kilpailun Euroopassa 2021.

Sinun ei tarvitse olla luokkasi paras, nopein tai menestynein. Se, miten esimerkilläsi luot positiivista mielikuvaa niin lajista kuin edustamastasi Kart Republic -merkistä – on valintaperusteistamme tärkein. Olet aktiivinen ja sitoutunut lajiin, olet vahvasti läsnä ja näkyvillä myös jonkin verran sosiaalisessa mediassa. Haluat kehittyä niin kuljettajana kuin yhteistyökumppanuusosaajana. Ymmärrät, miksi on tärkeää asettaa tavoitteita, luoda kontakteja ja eritoten ylläpitää niitä. Tärkeää on tietysti se, että nautit motorsportista ja pidät myös hauskaa.


- Lähettiläs-ajatuksemme on puhtaasti strateginen ratkaisu tunnettuuden lisäämisessä. Mutta haluamme antaa kuljettajille myös yhteistyöeväitä, apua ja neuvoja – hyvää valmistautumista tulevaisuuteen. Yhteistyötä ei tarvitse pelätä, päinvastoin. Se on hauskaa yhdessä tekemistä ja kommunikointia. Haluamme kuulla myös kehitystoiveita ja palautetta; kehitystä ei tapahdu, ellei kehityskohteita tiedetä tai tunnisteta.

Yhteistyön rooli sponsorointisuhteessa on todella tärkeä, sillä yhteisen sävelen tulisi kantaa mahdollisimman pitkälle. Brändi ei ole pelkästään logo, nettisivut, sometus tai tubetus – se on mielikuvia ja positiivisia kokemuksia. Niitä myös Kart Republic Finland lähtee tavoittelemaan.


Miten ”lähettilääksi” tai mistä lisätietoa?

Mitään erillistä hakuprosessia ei lähettilään valinnassa ole, vaan Kart Republic Finland seuraa KR-rungon hankkineiden suorituksia ja tekee valinnan sen perusteella. Kansainvälisestä kilpailusta sovitaan yhdessä kuljettajan ja hänen tukijoidensa kanssa.

Lisätietoja lähettiläsprojektista saat:

Janicol Racing Oy, 045 318 8570 Kart Racing Lahokoski, 0400 623 989


Tiimiyhteistyö?

Tulemme tarjoamaan myös uudenlaisia toimintamalleja tiimeille, jotta ne voivat keskittyä omaan ydintoimintaansa ilman suuria investointeja. Mikäli siis pyörität karting-tiimiä SM-, X30- tai Rotax -sarjassa ja olet kiinnostunut, niin olehan yhteydessä. Katsotaan, josko löydetään toimiva yhteistyökokonaisuus.


Määrätietoisesti ja maltilla

- Ylpeydellä ja innokkuudella tehdään siis asioita yhdessä. Me keskitymme tekemään omaa juttuamme ja tulevaisuudensuunnitelmia. Kaikki ratkaisumme eivät välttämättä ole niitä ”perinteisimpiä”, mutta haluamme tehdä myös jotain toisin. Paljon tulee taatusti haasteita vastaan eikä kaikki mene tuubiin, mutta ”You never know, if you never try”. Vanhassa vara parempi, mutta muutoksessa mahdollisuus” naurahtaa Jarno.

- Paljon jalostuskelpoisia ideoita ja hurjiakin suunnitelmia on heitelty ilmaan – aika näyttää mitkä ideat ovat toteuttamiskelpoisia ja mitkä suosiolla jätetään hautumaan. Määrätietoisesti ja maltilla edetään. Olemme tehneet 5-vuotissuunnitelman, mikä pääpiirteissään antaa raamit tekemisellemme, summaa Lahnalahti.


Lisätiedot:

Janicol Racing Oy, 045 318 8570 Henri Lahokoski, 0400 623 989
Viimeisimmät päivitykset

Katso kaikki
bottom of page